CORONA - STEDENBAND SEPTEMBER 2019

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

CORONA

projecten

CORONA ZORGT VOOR HONGER...

Heb jij met je team geld opghaald voor zusterstad Dordrecht met de stappencompetitie? Of ben je daar nog volop mee bezig. Namens onze partners in Dordrecht Zuid-Afrika:
BAIE DANKIE!
Oftewel: vele malen dank.

Want ook Zuid-Afrika heeft te maken met Corona. Al in een vroeg stadium heeft het land stevige maatregelen genomen. Mensen moeten thuis blijven, het openbaar leven staat op de rem. Maar daarmee ook de inkomsten, met name uit de informele circuits. In een stad als Dordrecht hakt dat er flink in. De werkloosheid is al enorm hoog en nu valt er al helemaal niks meer te verdienen. En kinderen gaan niet naar school. Daarmee missen ze niet alleen hun opleiding maar dagelijks ook een warme maaltijd!

Dus is door de ondernemers in Dordrecht ZA initiatief genomen: er moet gezorgd worden voor eten. Hoewel ook zij getroffen worden door de maatregelen hebben ze de handen ineen geslagen en delen dagelijks eten uit via gaarkeukens en voedselpakketten. Maar daar is meer geld voor nodig dan zij beschikbaar hebben. Maar het is een hele uitdaging genoeg geld bij elkaar te krijgen om een paar keer per week eten beschikbaar te hebben voor de groeiende rij ouderen, kinderen en volwassenen die zonder deze voorziening gewoon geen eten hebben.
Daarom zijn we ontzettend dankbaar voor de stappenactie van de Gemeente Dordrecht.

BIJDRAGEN? KIJK HIER
MEER PROJECTINFORMATIE

IBAN: NL03INGB0002189547 op naam van STG DORDRECHT/Z HOLL - EMALAHLENI

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu